Maleriet

   
Forside
Billeder fra Maleriet
 
Arkiver - Billeder fra Maleriet
  2008
  2009
  2010
  2011
  2012
  2013
  2014
  2015
  2016
  2017
 
Kontakt
 
www: Gurli Hansen
 
Retur til KOKS
© KOKS & KUNSTNERNE
 
 
Billeder fra Maleriet * Arkiv 2011 (Tryk på billedet for at se mere)
 
Magnus´s Juleferie på Samsø blev også brugt på at male et helt nyt billede til hans værelse. Som det ses på smilet er kunstneren glad for resultatet - det forstår man godt.
   
" Henning, Claus og Mikkel arbejder alle som selvstæn- dige illustratorer og havde derfor selv en mening om hvad de ville male, men de var med på ideen : "oplæg til en ny Samsø plakat ud fra givne krav" og det kom der tre meget forskellige billeder ud af.Så blev der malet motiver fra Stauns Fjord, Kolby Mølle, parafraser over et Gauguin maleri m.m .Mikkel nåede også lige omkring rørpennen og tuschen.Det kniber efterhånden med at finde en bar plet på Maleriets gæstebog, men der blev plads til alle .Tak til de tre friske herrer, det var to spændende og hyggelige dage i jeres selskab."
 
"Der er sket meget siden Inger besøgte Maleriet for et år siden. Denne gang havde hun mod og lyst til at male efter en rigtig blomst og det blev tre timer hvor farver, faconer og skygger blev nærlæst. Hun formåede at fange Høstanemonens lethed og farver. Resultatet taler for sig selv."
 
Niels og hans 44 fødselsdagsgæster ankommer i bus til MALERIET. Efter lidt betænkelige miner i starten går det bare løs. Fantasien får lov at udfolde sig blandt både voksne og børn og samarbejdet fungerede perfekt i alle otte grupper og resulterede i otte meget personlige malerier til fødselaren.
   
"Ulla var inspireret af alle de flotte solsikker , som lige nu står og knejser rundt omkring på Samsø. Måske skal maleriet med til Venezuela, så familien der kan se at hun igen er kommet i gang med penslerne."
 
"Bjørn maler lidt i sin sparsomme fritid, blandform i stramme former på mindre lærreder. Nu var der opstået et ønske om at lære at male skyer og jeg tolkede det som et ønske om at male mere "frit". Og frisk og frit ud af papiret, ved hjælp af nogle gode store pensler, kom der et skønt sommerlandskab, måske fra området ved Stauns Fjord.Og så blev der lige tid til nok et stort papir, rørpen, pensel og tusch og Bjørns sidste ønske om at kunne male birkestammer kom tæt på virkeligheden. De rigtige "modeller" har han nok af ved familiens sommerhus i Sverige, så nu skal der bare øves, talentet og modet har han. "
 

"Josefine og Caroline, to kvikke kusiner, havde på forhånd aftalt at de ville male billeder med vilde dyr fra Afrika. Og sådan blev det. Heldigvis var det fredelige dyr, så ingen blev bange og der var plads til lidt pjank til sidst.

 
"Kirsten og Asger brugte nogle timer af ferien til at male akvarel og tusch i Maleriet. Asger er en meget habil akvarelmaler, men han fik som noget nyt prøvet kræfter med det store format i kombination med rigeligt vand og ingen skitse. Og se selv hvor smuk en lille ny rødbede kan tage sig ud. Kirsten havde aldrig leget med tusch før, men lysten var der og også evnerne viste det sig. Der skal blot øves lidt mere og især øve sig i at være mere modig.
Tak for nogle hyggelige timer i jeres selskab."
   
"Eva og sønnen Michael havde brug for et par timers undervisning for at komme rigtigt i gang med maleriet. Det blev en fin start for dem begge, så nu skal de bare hjem til fastlandet og øve sig.Skulle der blive brug for mere hjælp senere ved de nu , hvor de skal henvende sig."

 
"Gæster fra Schweiz. Familien Schefer, Axel, Cécile og Nadine valgte en maledag som en lille fælles oplevelse under deres ferie på Samsø og det blev til en dag mere, de kunne slet ikke få nok. Se nogle af resultaterne, der er bl.a. : Parafrase efter Lars Ravn i akryl - tuschlaveringer - collage/akryl m. Samsø motiv - studie af solsikke og et smukt maleri med tekst.De fik indblik i og afprøvet mange forskellige teknikker og jeg fik øvet mig lidt mere på en blanding af tysk/engelsk og dansk. To herlige dage."
 
"Laurits maler "selvportræt". Det var en stor opgave for en rask dreng fra "nul`de klasse", men det lykkedes jo. Den unge kunstner var selv meget tilfreds og kan nu dekorere sit værelse med egen kunst"

   
"Kristoffer W. Nybye - dirigent for Tivoli Garden og musiker henlagde sin øvetime til Maleriet, hvor jeg så kunne nyde hans dejlige musik og amtidig "fange" ham med tusch, rørpen og pensel. Det blev en god oplevelse for os begge og selv efter hans besøg var erindringen så god at jeg kunne trylle ham frem på papirer, men nu som barn"

   
" På en regnvejrsdag kan man udfolde sig i Maleriet. Det gjorde Alice og Christian og det kom der nogle fine akvareller og et par gode timer ud af."
   
"Eva på arbejde i MALERIET, som det tydeligt ses er hun ikke nybegynder, men har i meget lang tid malet abstrakt ved hjælp af sin gode farvesans. Det gik nemt med at fange mine input og jeg håber hun vil blive i den mere figurative verden et stykke tid og også lære sine farver endnu bedre at kende den vej."
   
"Besøg i Maleriet fra Frankrig. Heldigvis er Merethe dansker, så det gik fint med at kommunikere og det gik rigtig fint med at male akvarel. Merethe havde både tålmodigheden og lysten og der kom smukke resultater ud af anstrengelserne. Billedtitler Studie af Firkløver - Skyggedansere - Vinterlandskab - Gren af fyr "
 
" Sidste år var Lis på er kort besøg i Maleriet, hvor vi fik kigget på nogle af hendes ældre malerier og fik snakket om vigtighed af at købe nogle gode lærreder, maling og pensler. I 2011 ville hun komme igen, det blev så her i juni og vi havde nogle dejlige timer, hvor hun fik prøvet forskellige papirkvaliteter og hvilken forskel der er mellem at male på lærred og papir.
Tusch med kæmpepensel faldt i god jord, som det ses på billederne.I løbet af ingen tid var der en masse spændende faconer, som kunne være fjordål.Hønsepold malet på lærred og flotte skyformationer på groft papir. Der var gang i de store pensler og der var gang i Lis og det vil der være fremover, der skulle bare skubbes lidt i den rigtige retning."

"Jyske Bank Samsø´s personaleudflugt jan. 2011. Ikke alene er de gode til tal, men også til maling."
   
Tryk på billedet for at se mere !