Maleriet

   
Forside
Billeder fra Maleriet
 
Arkiver - Billeder fra Maleriet
  2008
  2009
  2010
  2011
  2012
  2013
  2014
  2015
  2016
  2017
 
Kontakt
 
www: Gurli Hansen
 
Retur til KOKS
© KOKS & KUNSTNERNE
 
 
Billeder fra Maleriet * Arkiv 2012 (Tryk på billedet for at se mere)
 
Sep. 2012. Helen bor på Samsø en stor del af året, mens vinteren tilbringes i København ,hvor hun bl.a. er kreativ sammen med tre veninder og nu var hele kvartetten samlet til en maleseance i Maleriet.
Jeg havde ellers lagt op til et fælles tema med farvebegrænsninger, men den ide var damerne slet ikke med på og godt for det. Som de færdige resltater
så tydeligt viser, så kan de godt selv finde på emner og er glade for alle kulører. Fine fine resultater fik de med sig hjem efter tre timer og som altid når man er i godt selskab, tiden bare fløj afsted.
   
September 2012. Erik havde i et stykke tid tænkt at det kunne i grunden være sjovt at afprøve tuschteknikken og her i september tog han så en rask beslutning og kom til undervisning i Maleriet et par timer. Og sjovt blev
det, men ikke alene det; fine resultater fik han med sig hjem og masser af lyst til at komme i gang derhjemme. Ja, så kan vel både elev og lære være tilfreds og nu vil jeg glæde mig til at han kommer forbi på et tidspunkt og viser mig hvad han efterfølgende har fået lavet.
   
"August 2012 kom Karlotta fra Tyskland ind i Maleriet for at få et par timers undervisning og vi blev hurtigt enige om et motiv fra Stauns Fjord.
Karlotta maler normalt på lærred og med små pensler og tilsvarende strøg. Hos mig maler eleverne på papir og med STORE pensler og strøg og det skulle hurtigt vise sig at passe fint til den unge dame. Hun var hurtig med penslen, talentfuld og ikke det mindste betænkelig ved de store pensler. Hvor var det dog et befriende og glædeligt møde og motivvalget gjorde mig ekstra glad, jeg er jo født lige ved Stauns Fjord, et af de smukkeste steder på Samsø."
   
August 2012. I sommerferien skal man nå så meget, men Stine fik lige tid til at male sin hund Mille, siddende i vaskebaljen med vinduesudsigt. Stine har prøvet at male mange gange efterhånden, det er jo lidt nemt når det er ens farmor som har Maleriet. Jeg håber meget hun vil bevare interessen, hun har gode evner.
 
August 2012. Besøg af Hanne og Helen, som har malet hos mig for en del år siden mens jeg havde adresse inde i Nordby og var "Malercafeen. De to søde,
smilende og snakkesalige damer tog udgangspunkt i to meget forskellige opstillinger og det blev en spændende udfordring, som krævede en times undervisning mere end planlagt, så efter 3 timer, hvor der ikke blev talt
meget, men arbejdet koncentreret, var vi alle trætte, men tilfredse. Gæstebogen nåede de også at skrive i. Jeg håber meget vi ses igen.
 
"Den sidste dag i juli 2012 var der besøg i Maleriet af Simone og Marianne, som havde lyst at prøve kræfter med tusch og penne i forskellige størrelser og samtidig få et lille indblik i den store betydning papiret også har. Vi havde afsat to timer, men de blev så opslugt at det endte med at blive et tre timers kursus, hvor Simone tilmed fik afprøvet akvarellens fine samspil med tuschen. Meget spændende og flotte ting fik begge ud af det, så det var let at få dem til at smile til "fotografen". "
   
"Juli 2012 To kække kusiner, Martine og Kaja, fra henholdsvis Norge og England mødes på Samsø og denne gang havde mormor arrangeret fælles maledag
i Maleriet. Det kom der to smukke ballarinaer ud af og da begge piger selv danser, var det ikke svært for dem at få bevægelse ind i maleriet.De kunne med en vis stolthed signere hver deres billede og efterfølgende skrive i den efterhånden "overbroderede" gæstebog."
   
"Juli 2012. Josefine kom på sit 4. malerkursus i Maleriet. Som model havde hun medbragt sin Bamse, som først blev foreviget med tusch og pen inden vi gik over til det store format og akrylens dejlige farvemuligheder. Josefine fik med vanlig sikker hånd lavet et omrids og så gik det ellers over stok og sten, med store pensler og mindre pensler og også med farven direkte fra flakonen. Flot maleri og inden afsked blev der tid til at skrive i min gæstebog for , som nævnt, 4. gang. Dejligt med tilfredse kunder."
   
"Juli 2012 Til min store glæde, kom to søde unge piger til Maleriet, for at male akvarel. Og sikke de ku´ male, begge fik meget meget flotte resultater ud af anstrengelserne. Sophie valgte landskab med halmstakke og Sasia var frisk på at male mine frosne fasanhoveder. Og tag ikke fejl af de bløde pensler og den megen vand, det er benhårdt arbejde at male akvarel og kræver stort mod og koncentration. Tak Sophie og Sasia fordi I uden spørgsmål tog hver en udfordring op. Hvis I bliver ved på den måde, kan I nå meget langt med akvarelteknikken."
   
"Familien Petersen kom i to timer og fik påbegyndt deres fællesmaleri. Det tager tid når fem mennesker skal have hver deres motiv placeret og malet på lærred, men heldigvis havde de forberedt sig godt m.h.t. emnet. En rigtig god start blev det og to meget hyggelige timer. Nu kan de så arbejde videre derhjemme eller komme igen ! De skal være så hjertelig velkommen."
   
"Anja ville helst male en hest og da hun selv har hest og kender dyret så godt lykkedes det jo til fulde.Jeg må dog sige at hvis man ikke også har en god portion talent for at tegne og male, ja, så kan man ikke frembringe et så smukt og stemningsfuldt billede på to timer, men det kunne Anja. Tillykke med det flotte resultat."
   
JULI 2012 . PIA kom på besøg i Maleriet sammen med sin familie og blev straks meget optaget af mine tuschlaveringer, vi aftalte en passende dag, hvor hun så selv kom og det blev to dejlige timer med en hurtigt opfattende elev, der havde evnen til at se mulighederne i tuschens utallige muligheder. Hun har lovet at komme ind næste gang turen går til Samsø, for at vise hvad hun har bedrevet.Jeg glæder mig allerede.
   
Juli 2012. To raske fodbolddrenge, Loft og Friis kaldet, da begge hedder Magnus, kan sagtens få tiden til at gå i Maleriet. Loft skulle have to "striber" får med hjem til mor og far og Friis havde en opgave med et billede til familiens badeværelse. Frisk ungdommeligt besøg.
   
"JUNI 2012 Inge Lise holdt ferie på Samsø og tog en rask beslutning om et par timers undervsining i Maleriet. Akvarel er perfekt til landskab og hurtige skitser, netop hvad Inge Lise holder mest af og det blev til flere gode skitser , en masse snak om farver, teknikker og apirvalg. Til slut var der kontrol på penslen og mængden af farve og vand, med en smuk akvarel som resultat."
   
Maj 2012. For anden gang har jeg haft besøg af Merethe, som til daglig bor i Paris. Denne gang ville hun prøve at anvende tusch, så vi gik først i "den blå periode" med nogle får, senere skiftede vi over til farven Sephia. I Paris er der langt mellem fårene, så hun skulle lige have teknikken på plads inden det rigtige får kom frem på papiret ved hjælp af tusch,penne og pensel.Der blev også tid til et smukt vinterlandskab og "Fåret" kom i glas og ramme, som fortjent. Således sluttede vores lille seance for denne gang. Tak for visitten.
 
April 2012. "Astrid har været på minikursus igen og denne gang var det en bunden opgave i form af forskellige frugter, to døde sangfugle,en avisside og
et blåt fad. Smukt resultat."
 
Sidst i marts kunne Mette endelig afse tid til at få indløst sit gavekort på 3 timers kursus i akrylmaleri. Mette er en dygtig og meget tålmodig akvarelmaler, med akrylen går det ofte lidt hurtigere, men det passede hende meget godt og hun fik placeret de rigtige hjælpelinier til sit bølgende italienske landskab og så gik det ellers derud af, med et væld af grønne og gyldne farver. På smukkeste vis bliver vi ført ind i landskabet via den rosa vej. Måske bliver billedet en dag omsat til en vævning, som Mette også mestrer.
 
" En kær "gammel" kending, Liler Meyer-Helm på besøg i Maleriet. Det blev til nogle hyggelige timer, hvor der både blev tid til snak og udveksling af gode ideer udi maleriets mange muligheder. Lillers collagemaleri består bl.a. af gl.aviser, rødbedesaft og kaffe. Landskabsbilledet er malet med Æggetempera. Tak for besøget, Liller, jeg tror du kom med foråret."
 
Januar 2012 fik en dejlig start med Astrids besøg i Maleriet. Astrid maler meget i sin fritid og vi fik en spændende stund sammen, hvor hun var med på mine ideer, men så sandelig også selv havde en mening om hvordan tingene kunne gøres. Der kom fine resultater ud af seancen og jeg håber at se Astrid igen en anden gang. Det er spændende at se hvordan et ungt menneske udvikler sig udi maleriet.
 
Tryk på billedet for at se mere ! * Se også Arkiver fra Malleriet !