Maleriet

   
Forside
Billeder fra Maleriet
 
Arkiver - Billeder fra Maleriet
  2008
  2009
  2010
  2011
  2012
  2013
  2014
  2015
  2016
  2017
 
Kontakt
 
www: Gurli Hansen
 
Retur til KOKS
© KOKS & KUNSTNERNE
 
 
Billeder fra Maleriet * Arkiv 2013 (Tryk på billedet for at se mere)
 
Efterårsferie og græskarmaleri. Marius kom på sit sidste besøg i år og jeg havde lavet en lille opgave til ham med tre græskar, som hver især skulle inspirere ham til at male henholdsvis "Askepots Karet" "Uhygge" "Efter
modellen". Den unge mand har både fantasi til at omsætte opgaven og dertil evnen til at styre akvarellen. Se selv - ren fornøjelse - for os begge.
   
"Andrea nåede inden skolestart at komme på sit tredje lille malekursus i Maleriet og det blev en god oplevelse, hvor hun viste sin evne til de store strøg og den enkelhed der så ofte følger med. En dramatisk sky , en legesyg kat og tre bløde får. Spændende er det at følge et ungt menneske fra tolvårs alderen og så nu som 18 årig. Tak for besøget og held og lykke med kørekortet, næste gang kommer du nok selv kørende, så kan mormor være passager."
   
"Lene og Georg kom på besøg og "tilbød" sig som modeller. Den slags tilbud skal man aldrig sige nej til og vi havde tre dejlige timer sammen, med masser af snak mens tuschen flød. Jeg tør godt sige at vi alle tre var tlfredse med resultatet."
   
"Så kom Marius på sit sidste malebesøg i sin sommerferie og denne gang gjaldt det en særlig gave til et familemedlem. Motivet skulle være et "Monster" og man kan vel roligt sige at Marius holdt sig til emnet. Håber ikke modtageren har problemer med hjertet , for det kræver "sin mand" at finde en sådan krabat bag gavepapiret.Håber du vil fortsætte med akvarellen og tuschen og at vi ses igen"
 
" Kaia kommer fra Norge men ferierer i Langør og hendes fine akvarel blev netop et motiv set fra Langør. Dejlig løs og modig måde at arbejde på, det blev meget vellykket. Håber du fortsætter i samme spor og kigger ind i Maleriet næste gang turen går til Samsø "
 
"Isabella fik et gavekort af faster Birthe til undervisning i Maleriet, mens hun var på sommerferie på Samsø. Vi delte "gaven" over to gange og allerede den første gang viste Isabella sine evner, så det var med spænding jeg modtog hende anden gang og spændende resultater kom der ud af det. Sjældent har man set en Samsø rødbede så malerisk udført, så der var grund til at smile ved fremvisningen og også da hun skrev sig i gæstebogen."
   
"Anna og Thomas nåede lige akkurat at komme på besøg i Maleriet inden turen gik til Nordjylland. En dejlig time havde vi sammen og der blev arbejdet hurtigt, først med får i sjove faconer for at få ornemmelsen af materialet, så gik vi over til en anden race. Thomas med røde køer og et firkløver, så en stor tung tyr og en let sommerfugl og Anna med 3 køer på grønne enge. Tak for besøget."
   
"Maja og Mie, to søstre med masser af mod på tusch og store pensler og som er kreative sammen med deres farmor, kom på visit i Maleriet og arbejdede sig frem til en stor produktion af bløde får, katte med skarpe klør, køer med svingende haler og fede grise. Hvor var det et skønt besøg og smilene var store da de skrev sig ind i min gæstebog.Måske kan man vente dem igen til næste år, det ville være dejligt."
   
Juli 2013 besøg fra Norge af Martine og Marie. Sidste år var Martine sammen med sin kusine i Maleriet, i år var det en skoleveninde. Et par dejlige timer havde vi sammen og pigerne var meget koncentrerede og begge fik fine billeder ud af anstrengelserne. Smukke unge piger med hver deres favoritbillede.
 
"Christian var fast besluttet på at hans mor skulle have et maleri i fødselsdagsgave, så han gik i gang med opgaven med masser af mod på især de stærke farver. Og resultatet blev også en dejlig farveoplevelse med blomster og mønstre. Dagen efter "strammede" han lidt op på motivet og det endte ud i at blive det gode skib "LISE" .Desværre glemte vi at fotografere slutresultatet. Måske kan an selv gøre det og sende mig billedet, så alle får det fulde udbytte. Vi ser hvad tiden bringer. "
 
" Jette er mormor til Marius og fik også selv lyst at prøve maleriets glæder. Det blev bl.a til denne smukke lette akvarel. Tonen blev vist her slået an til, hvad den kommende pensionisttilværelse også kan krydres med. Tillykke med det fine resultat, det er ikke alle forundt at have en så modig tilgang til akvarellen."
   
"Marius er meget glad for at tegne, men har også lys til at lære mere om maleri og om tusch og de muligheder den har. Sephia, sienna, indigo, sort,rørpenne, gode pensler og masser af vand blev omdannet til de flotteste
katte, mus og Samsø landskaber. Hvor svært kan det være ? Marius fandt det ikke svært, han har gode evner og også den nødvendige tålmodighed. Han kommer igen inden sommerferien slutter, det glæder vi os begge til."
   
"Gretel fra Tyskland har for år tilbage malet en del, men har slet ikke haft tid de sidste mange år. Nu fandt hun vej til Maleriet og nød et par timer med akvarellen og fik også et par bløde tusch får med hjem."
   
"Hartmuth fra Tyskland blev presset lidt af sin frue til at komme ind at male og det fortrød han ikke. Tuschen skulle afprøves og det blev den virkelig. Meget koncentreret arbejde vi i de to timer og en utrolig stor og flot produktion kom der ud af anstrengelserne. Tak til fruen for initiativet og tak til Hartmuth for besøget."
   
Jørgen havde lyst til at "snuse" lidt til tusch og akvarel. Det kom der fine resultater ud af og et par meget hyggelige timer.Interessen blev vagt og jeg er spændt på at se, hvad han driver det til i løbet af det næste år og til et glædeligt gensyn.
   
"Juni 2013 var Anne på besøg i Maleriet. Anne maler selv. Mest på sten, men også på lærred. Hendes motivverden er engle og nu skulle vi prøve om vi kunne få englene til at "flyve". Tusch og masser af vand på noget godt papir kan hjælpe meget og i løbet af ingen tid kunne vi næsten høre englene synge. Katte egner sig også godt til tusch og da Anne har op til flere katte selv, var det endnu et oplagt emne. Til sidst fik hun malet et lille landskab. Hyggelige timer blev det til og nu er der noget at arbejde videre med. Tak for dit besøg."
   
MAJ 2013 1. klasse Tranebjerg Skole på besøg i Maleriet. 12 glade elever med lærer Helle og Jim som medhjælper. Vi kiggede på billeder og de fik set hvordan man kan få en lille ko frem af papiret ved hjælp af tusch og rørpen.
Dejligt besøg og så fik jeg oveni købet en boggave , hvori de alle havde skrevet deres navn. Efter sommerferien kommer de måske igen, jeg vil glæde
mig.
   
"Jane med veninder, 5 smukke kvinder. Og hvad maler de så? Smukke sexede farverige modeller. Som det ses af de glade tilfredse smil, blev det et dejligt besøg i Maleriet."
   
Tryk på billedet for at se mere ! * Se også Arkiver fra Malleriet !