Maleriet

   
Forside
Billeder fra Maleriet
 
Arkiver - Billeder fra Maleriet
  2008
  2009
  2010
  2011
  2012
  2013
  2014
  2015
  2016
  2017
 
Kontakt
 
www: Gurli Hansen
 
Retur til KOKS
© KOKS & KUNSTNERNE
 
 
Billeder fra Maleriet * 2014 (Tryk på billedet for at se mere)
 
Vinterhold Akvarel 2014 i Maleriet under Samsø Aftenskole. De meget energiske elever , gik til alle opgaver med stort mod , og fik smukke og interessante akvareller ud af anstrengelserne. Vi har arbejdet med Farvecirklen. Jordfarverne. Afprøvet forskellige papirtyper. Skalering. Selvportræt. Model. Div. Opstillinger m. Blomster. Fasaner. Gæs.Frugter. Tørrede blade. "Den hemmelige æske" Parafrase. Kvantitetskontrast. Tak for en dejlig sæson. Her kommer eksempler fra alle deltagere.
   
August 2014. Franske visitter 3 gange på en uge. Søstrene Solene fra Metz og Lucile fra Paris havde lyst at lære mere om akvarellens muligheder og samtidig stifte bekendtskab med tusch. Solene er gift med en dansk mand og har tillært sig et stort ordforråd, større end hun vist selv var klar over, så der var ingen sprogbarriere og heller ingen indlærings problemer, som det tydeligt ses af de fine resultater som begge søstre fik ud af undervisningen. Det blev en intens uge i Maleriet, sjov og rar stemning og med de helt store smil den sidste dag da begge de kønne søstre fik hver sit flotte tusch landskab ned på papiret. Tak for jeres besøg.
 
Emilie kom for tredie gang i år på besøg og da kusinen Lea var med, måtte Emilie sidde og arbejde selv en del af tiden. Jeg lavede en lille opgave til hende: mal en pære,en appelsin, en citron,en banan og et overskåret æble ud fra hukommelsen. Og her ser man så hvad en kvik ung hjerne kan i samspil med den lette talentfulde hånd. Så blev de rigtige frugter afsløret, liggende på et ternet viskestykke og Emilie malede videre på et nyt billede. Slutresultatet var superflot og mon ikke det får en hædersplads i mors køkken. På gensyn i 2015.
 
August 2014 Lea på sit første besøg i Maleriet og hun ville bestemt ikke male får, nej det skulle være grise og høns. Og det gik jo rigtig godt med både faconer og farver ,tilmed fik hvert billede en lille kærlighedshistorie med i form af smukke hjerter. Der var glimt i øjnene og lyst til spillopper i hendes lille lyse hoved og sikke et knus jeg fik ved afsked, så de mange hjerter gav god mening. En kærlig lille pige skrev sig glad i min gæstebog. Tak for dit besøg.
 
Juli 2014. Kaja bor til daglig i England, men da mormor og morfar har sommerbolig på Samsø kunne hun for anden gang besøge Maleriet. Denne gang brugte hun tusch og akvarel og det blev til både en lyserød gris til lillebror, køer på græs og til slut et stort flot landskabsbillede med strunke roser på stive stilke og et utal af sommerblomster, inspireret af hjemegnen. Bare 11 år men med så meget sving i stregen, jeg er imponeret og Kaja var glad da hun skrev sig i gæstebogen. Tak for denne gang.
   
Juli 2014. Gustav skal i 1. Klasse efter sommerferien og han har allerede vældig styr på både bogstaver og tal. Men først og fremmest gjaldt det jo om at få nogle dyr ned på papiret og heller ikke det voldte Gustav de store problemer. Grise var klare favoritter, men en enkelt ko fik sig sneget ind også. Der er en underfundighed i alle de søde og sjove malerier og Gustav var også selv godt tilfreds. Autografen blev selvfølgelig skrevet med yndlingsfarven Blå.
   
Juli 2014. Frederikke kom med det helt klare mål at male køer og det klarede hun med bravur . Dejlige farvede malkekøer med hver sin sommerfugl og smukke brune køer på frisk grønt græs.Og så blev der også tid til lyserøde grise. Måske vil besøget i Maleriet ændre på de præcise mønstre Frederikke ellers plejer at lave. Det bliver spændende at høre om. Ved afslutning skrev hun med sikker hånd og stort smil i min Gæstebog.
   
Juli 2014. Marit fra Norge på et par timers kursus i Maleriet. Nogle processer går stærkt andre må man arbejde mere med og Marit kom vidt omkring. Norsk landskab i Indigo Tusch, klart enkelt og rimelig hurtig malet. Det samme gælder køerne og fårene ,men pæren krævede mere arbejde. Først skal den studeres og så gælder det om at ramme faconen i det første forsøg. Kongeligt Porcelæn blev brugt som inspiration til underlag. Som det ses lykkedes det fint og der blev også tid til baggrund.Spændende og intens formiddag med en ung mor, som har en dejlig løs hånd til netop maling. Tak for besøget.
   
"Andrea fra Allerød på campingferie og igen i år bliver den tilbragt på Samsø sammen med familien. Denne gang kiggede de ind i Maleriet og Andrea er en meget kreativ pige der straks fik lyst til et par timer i selskab med tusch og akvarel. Og sikke flotte resultater, humoristiske grise og køer, bløde får, fine blomster og en smuk akvarel . Man kan nok se at hun er vant til at bruge både pensler og vand. Der var god grund til at skrive sig ind i gæstebogen med tilfreds mine. Vi ses nok igen til næste år"
   
"Kan man ønske sig noget bedre end tilfredse kunder der kommer tilbage, netop hvad Emilie gjorde. To gange på en uge kom hun i Maleriet og den sidste gang alene. Sikke en produktion hun kunne fremvise efter to timernes meget koncentreret arbejde. Smukke lette akvareller udført med elegant penselføring, sjove høns i tusch og akvarel og en blød rød kat i ren tusch og rørpen. Jeg tror måske hun selv blev lidt duperet over de flotte resultater og det giver jo lyst til mere. Kan hun mon nå endnu et visit inden turen går tilbage til Kuala Lumpur ?"
   
"Juli 2014. Besøg fra Norge og Kuala Lumpur , to søde piger som begge er så heldige at familien har sommerhus på Samsø og nu kunne nogle timer af ferien bruges på at udvikle tuschteknikken. Martine har prøvet det et par gange før og kunne denne gang styre processen med sikker hånd. Emilie var hurtigt til at fornemme samspillet mellem papir,pen og den rette mængde tusch. Superflotte resultater fik de begge ud af det og kunne med store smil skrive i Maleriets Gæstebog. Fortsat god ferie og måske ses vi igen, det håber jeg."
   
"Juli 2014. Det er nemt at male en hel række får, hvis man gør det i fællesskab. Og det var netop hvad de fire friske vestjyske søskende gjorde, da de sammen med deres forældre lagde vejen forbi Maleriet. Mikkel, Mads-Emil, Malte og Inger-Maja tak for jeres hyggelige visit. "
   
"Juli 2014 Sommerferie på Samsø, dog uden garanti for sol hver dag og på en lidt kold og blæsende dag kan man jo passende besøge Maleriet. Og det var netop hvad Mads og Sofie gjorde. Begge mødte op med masser af enegi og gåpåmod og i løbet af ingen tid fik de malet bløde får og dejlige køer. Sofie betænkte også sin farmor med et blomsterbillede og på den måde blev
alle glade.Tak for jeres besøg og tak til farmor. "
   
Anne er ikke uvant med akvarelmaling, som det tydeligt ses på det billede hun fremviser. Sådan maler hun hjemme i Tyskland, nu skulle ferien på Samsø også bruges til nye input udi malerkunsten. Over tre gange kom hun i Maleriet og det blev til meget snak,hjemmeopgaver og øvelser.Anne taler dansk ,heldigvis. For Anne blev papirets betydning, begrænsning i farvepaletten og bedre kendskab til spec. Jordfarveblandinger en øjenåbner. Det bliver spændende at se hvad hun kan vise næste gang turen går til Samsø. Hun fik fine resultater ,som det ses på de tre akvareller. Tak for denne gang vi ses til september.
   
Påskeferie i Maleriet plejer at være lig med maling af Påskeæg, men denne gang ville Laurits gerne male et maleri og tog udgangspunkt i et af mine malerier . På forbløffende kort tid fik han skitseret op og lagt maling på. Selvfølgelig hjælper farmor med de rette blandinger ,men penslen svinger han selv med stort talent og beslutsomhed. Laurits 10 år og en dygtig fodboldspiller, men som det ses , også en dygtig maler.
   
"Akvarelafslutning i Maleriet på Vinter- og Forårshold under Samsø Aftenskole.31.marts 2014. Desværre kunne 5 af kursisterne ikke medvirke denne sidste aften, men vi andre havde nogle dejlige timer. Særligt inviteret var sæsonens tre modeller og en lille microferniserin blev det også til. Tak for denne gang til jer alle, håber vi ses igen til leg med skønne farver, gode pensler, masser af papir og rent vand i glasset - kort sagt AKVAREL "
   
"Januar 2014 .Årets første elev i Maleriet. Henriette hyggede sig nogle timer med at male får og det var hun rigtig god til.Der kom også lidt kulør på og et af fårene fik titlen:"Blåøjet". Henriette læser til læge og er ikke det mindste "Blåøjet" men en målrettet ung kvinde midt i travle studier. Dejligt besøg, tak for det."
   
Tryk på billedet for at se mere ! * Se også Arkiver fra Malleriet !