Maleriet

   
Forside
Billeder fra Maleriet
 
Arkiver - Billeder fra Maleriet
  2008
  2009
  2010
  2011
  2012
  2013
  2014
  2015
  2016
  2017
 
Kontakt
 
www: Gurli Hansen
 
Retur til KOKS
© KOKS & KUNSTNERNE
 
 
Billeder fra Maleriet * 2015 (Tryk på billedet for at se mere)
 
Efterår/Vinter 2015 Akvarelhold i Maleriet. Se de flotte resultater efter
bl.a. Opstilling med Frugter/græskar/blade, blomster Gammelt
legetøj./Parafraser./Landskab v.h.a. skalering/Monokrom
maleri/Selvportæt/Tusch arbejder/Stof&knapper
 
Man behøver ikke rejse til udlandet for at slappe af og lade op i en ellers
travl hverdag. Annette tog sine to døtre Josephine og Patricia med ind i
Maleriet til nogle timers akvarelmaling. Alle tre fordybede sig i former, farver og teknik og fik en dejlig fælles oplevelse og tilmed flotte resultater med hjem. Måske gør de det til en tradition, hvilket jeg så kun kan bifalde. Tak til Mor Annette for initiativet og til dine søde piger, som jeg kendte lidt i forvejen, fra deres tidligere sommerjobs i vores Dagli Brugs.
   
Sep. 2015 Hartmuth fra Tyskland har for to år siden været hos mig at male og nu var lysten der igen. På hans frues foranledning skulle der denne gang laves Julekort og med hønsemotiv. Det fik vi meget sjov ud af og Hartmuth en større samling høns, hvoraf det bedste nu skal kopieres og være familiens Julekort. Jeg glæder mig til at se det færdige resultat med tekst o.s.v. Det skal han nok klare. Til sidst blev der også tid til et hyggeligt par i form af to brogede køer. Tak for denne gang.
 
Sep. 2015. Freja kom direkte fra undervisning på Samsø Friskole til
undervisning i Maleriet. Men nu var det ikke dansk og matematik, men sjov med tusch og rørpen og akvarelfarver.Og sjove ,humørfyldte resultater kom der ud af det. Listige kat. Dansende gris. Fraverige får på rad og række. Høns der jagter en hane. Og en sød lille ko i landskab. Godt gået Freja og tak til farmor, som var formidler af seancen.
 
August 2015. Ove på besøg i Maleriet for 2 . gang, men denne gang også som elev. Det blev en dejlig time, hvor Ove hurtigt fik tilegnet sig teknikken i at tegne/male køer, får og grise, hele 7 af slagsen. Er de ikke festlige, finurlige og morsomme at se på. Jeg er sikker på de får en hædersplads i hjemmet i Søndervig og jeg er sikker på Ove blev så "tændt" at han nu selv investerer i de få materialer man behøver for at fremtrylle sine helt egne tuschbilleder fremover. Held og lykke med det.
   
August 2015. Frederikke for anden gang i Maleriet. Sidste år stod der
udelukkende dyr på programmet, men denne gang fik hun snuset lidt til
Akvarellens glæder i form som lette kløverblade og jeg tror hun kunne lide det. Men også fårene og hønsene var nye motiver, som hun hurtigt kom efter. Der er tempo på hønsene og også på Frederikke, som jeg tror er vokser 30 cm siden sidste år og nu snart skal starte i 7.kl. Dejligt du lige nåde at komme på besøg inden hjemrejsen.
   
August 2015. Kaja og Noah som til daglig bor i England, men som er så
heldige at have Norske bedsteforældre med sommerhus på Samsø kom på besøg i Maleriet. Kaja var her også sidste år og i år fik lillebror så lov at komme med. Mens Noah lærte at lave køer og får stod Kaja selv med en akvarel, bestående af ene Kløver og de blev malet i de skønneste farver. Når man er så god med farver og pensel skulle der ikke megen hjælp til for at frembringe den smukkeste "Grøftekants buket". Tålmodighed og konstant arbejden med penslen kræver sin mand og den disciplin mestrer Kaja. Flot arbejde. Noah fik ved egen hjælp malet grønne marker med blomster og dejlig blå himmel omkring sine køer og får og bagefter lånte han min iPad for at slappe lidt af med et spil, mens storesøster blev færdig. Til slut malede de et "fællesbillede", som ikke kan vises, da det faktisk er til en gave og skal forblive en hemmelighed. !!! Tak I to for jeres dejlige besøg.
 
Juli 2015. Frederikke er Andrea´s lillesøster og meget opsat på at få sin
debut i Maleriet. Så efter storesøsters undervisning, sprang Frederikke
frisk i en malerskjorte og "vupti" havde hun tegnet 2 høns og 3 æg. Der var fart på hønsene og der er vist også fart på Frederikke. Tak for dit lille visit.
   
Juli 2015. Sidste år i Juli var Andrea for første gang på besøg i Maleriet
og viste allerede dengang sine rigitg gode evner udi maleri. Derfor havde jeg lagt en plan for dagens undervisning. Om morgenen blev der plukket en smuk buket fra grøftekanten og ud fra den, skulle Andrea male en Akvarel. Og den opgave klarede hun til topkarakter. Se selv med hvilket mod hun bruger penslen. Heldigvis var der lige lidt tid tilovers, så hun kunne slappe af med et hurtigt "hønsebillede". Frem for alt skal det jo være sjovt at komme på besøg i Maleriet og det blev det også denne gang for Andrea. Hun så i hvert fald glad og tilfreds ud. Tak for dit besøg.
   
Juli 2015. Caia har netop fejret sin fødselsdag og farmors gave var en
maletime i Maleriet. Caia´s familie har høns, så hvad var mere nærliggende end at starte med et flot "Hønsebillede". Så fulgte grise, køer og til sidst får. Tiden fløj af sted og som det ses på Caia´s søde og glade smil var det en ren fornøjelse og det gav masser af mod til at fortsætte med Tuschen derhjemme. Jeg vil glæde mig til at se resultaterne ved lejlighed.
   
Juli 2015. Anna som snart skal i skole, kom ind i Maleriet til en times
koncentreret maleri. Nu skulle der males billeder til familiens Mobilhome. Og vi kom hele registeret igennem,får,en høne,en ko,en gris og Anna´s egen hund Sofus. Men så var vi også trætte begge to, men på den gode måde. God fornøjelse med skolegangen, jeg håber der også fortsat bliver tid til det
kreative.
   
Juli 2015. Karsten i Maleriet til Akvarel i to timer.Vi nåede det lige inden
hjemrejse fra Samsø og det var godt, for det var da bare en rigtig god
oplevelse. Det er ikke så ofte at en herre vover sig ind til undervisning,
men her var en der både turde og kunne. Det gik nemt med at tilegne sig penselføring, farveblanding og frem for alt, troen på at "man bare skal gøre som læreren siger". De skønneste pelargonieblade og en stor rødbede med top. Fine motiver og masser af teknikker man kan øve sig i, samtidig med at motivet vokser ud af papiret. Jeg håber Karsten vil fortsætte med Akvarellen efter ferien på Samsø, der findes, i mine øjne, ikke en mere afslappende og samtidig spændende malehobby. Tak for besøget.
   
Juli 2015. Mads er storebror til Sofie og maler ikke meget til hverdag, han vil nemlig være noget med computere og som andre unge mænd bliver der brugt magen tid ved skærmen. Men da han først kom i gang med penslen, gik det også godt og han fik malet et meget fint billede med et hus i landskab og forrest en ko. Det tog en del tid med alle de farver og tørretiden, så indimellem fik han lavet den kække hane, som i fuld fart er på vej hjem, måske ? Fortsat god ferie til Mads, som efterfølgende skulle med familien til Frankrig. Måske møder han hanen der !
 
Juli 2015. Sofie for anden gang i Maleriet. Sidste år sammen med sin bror Mads, men denne gang alene og det var en rigtig god ide. Nu kunne hun koncentrere sig om egne ting og ikke skele til storebror.
Sofie er sikker med penselføring og derfor gik vi igang med en Akvarel, som også kræveren en del tålmodighed. Den blev meget fin og fik titlen "Find en Firkløver". Så kom der Høns på banen, ja i lange baner. Et rigtigt køkkenbillede, til mor måske ? Og til slut det dejligste blomsterbillede. Tak for et dejligt besøg, Sofie og tak til farmor, som sørger for at børnebørne får en maleoplevelse i Maleriet.
 
Juli 2015. Tilde holder ferie på Samsø, som så ofte før og Bedstemor havde
denne gang bestilt en times undervisning til hende i Maleriet. Det blev en
fornøjelig og hæsblæsende time, hvor vi nåede en masse. Golfspillende får . En Regnbue hane. En dejlig ko. To katte og en mus. Og til allersidst lærte Tilde mig, hvordan man laver en hest og meget passende blev det til et maleri med Samsø´s berømte Prærievogne. Flot præstation af kvik pige, som først skal starte i 1.klasse efter ferien. Måske ses vi igen til næste år.
   
Juni 2015. Uwe ferierer på Samsø med sin hustru og sammen besøgte de
Maleriet. Uwe fik lyst til at få et par timers undervisning i Tusch, så han
mødte spændt op et par dage senere og havde på forhånd lovet sin hustru "et billede til køkkenet". Og det ønske fik hun opfyldt, se blot hvor levende hans blå høns er blevet og tilmed med kyllinger og en hane. Det gik også fint med køerne og Uwe selv var mest tilfreds med sin gnavne tyr, som han forgæves forsøgte selv at ligne på fotoet. Dejlig formiddag og med megen snak og grin, trods mit ringe ordforråd af tyske gloser.
   
Juni 2015. Kirsten på intensiv akvarelkursus over to dage sammen med veninden Ilse. Det blev nogle koncentrerede timer med farvecirkler, komplementærfarver, jordfarver. Sikke en masse de fik proppet ind i hovedet og sikke en masse de fik ned på papiret. Der var stor interesse og spørgelyst og emnet er jo stort,færdig med det bliver man aldrig, men jeg føler at de kom godt fra start. De sjove øvelser med kløverblade gav ikke de to damer megen besvær, men det gjorde til gengæld Peberfrugten. Trods det fik begge meget lette og elegante frugter ud af anstrengelserne og læg mærke til hvor godt de har iagttaget emnet. Det tegner godt for fremtiden. Kig ind igen en anden gang.
   
Marts 2015. Foråret kom til Samsø sammen med 6 glade piger fra Vestjylland. De havde vældig mod på at snuse lidt til, hvad man kan bruge tusch og pen til. Der kom fine,sjove og finurlige køer og får ud af anstrengelserne. Også en tidlig Påskehare og en blomst.At tusch også er anvendeligt til hurtige smukke landskabsskitser, fandt alle ud af. Nu skal de så bare øve sig og finde ud af hvor deres styrke især ligger. Jeg siger mange tak for besøget ,det var en fornøjelse og måske ses vi igen. I er altid velkommen.
   
Marts 2015. Marie kom helt fra Sydtyskland og under sit ophold på Samsø fik hun også tid til at besøge Maleriet. Hendes skønne hund Kimi var med og vi havde skumle planer om at den skulle være model. Det blev en kort seance, men inspireret blev vi da.Vi gik så over til landskab og katte og da Marie har arbejdet meget med akvarel og tusch for år tilbage, så hun kom hurtigt ind i rytmen og har evnen til at observerer og nedfælde på papiret. Dejligt besøg her på en af de sidste dage i marts.
   
Tryk på billedet for at se mere ! * Se også Arkiver fra Malleriet !