Samsø Kunstforening

   
Forside
Program
Aktuel udstlling
Medlemsskab
Bestyrelse
Generalforsamling
Vedtægter
 
Arkiv udstillinger
 
 
Mårup Galleriet
Svenskgydeen 1, Mårup
alle dage 15.30-17.30
 

 

Retur til KOKS
© KOKS & KUNSTNERNE
 

Program 2019
Samsø Kunstforening

Udstillinger
Åbningstider: Alle dage 15:30 - 17:30
Vi inviterer til fernisering i Maarup Galleriet den første lørdag i hver udstillingsperiode kl. 15.30

 
2019:

Tryk på billederne for forstørrelse!

 

 

 

 

Else Husted: (13.-28. april 2019)
Kjær Else har studeret litteraturhistorie ved Århus Universitet men er autodidakt som maler. Hun debuterede i 1970 ved en udstilling i Torshavn på Færøerne - inviteret af digteren William Heinesen. Hun har siden udstillet talrige gange både nationalt og internationalt. Else åbnede i 2007 Poesigårdens Galleri ved Nissum Fjord, hvor strandengene, blomsterne og den vide horisont er pejlemærker i hendes kunst. De nære landskaber hæver sig i hendes malerier til en hyldest af alt skabt. Hendes malestil er ikke naturalistisk men kommer tættere på en abstraktion, hvor hun øser af sin betagelse af naturen. Den vindblæste vestjyske natur tæt ved fjorden og havet, hvor himlen er stor og stjernerne lyse og nære, forvandles til det samme havomspændt kosmos, som også fyldte den færøske digter William Heinesens kunst. Man skal ikke kigge længe på Elses billeder for at opdage ligheden med musikkens verden. Som tonerne i et stykke musik, hvad enten der er tale om en klassisk symfoni eller et stykke jazz, er malerierne fulde af farveklange.

 

 

Kirsten Holm: (25. maj -10.6 2019):
Kirsten Holm er autodidakt keramiker. Hun har udviklet en sand ekspertise indenfor RAKU– og MUFFEL-brænding. Kirsten har deltaget i et stort antal udstillinger, herunder også censurerede udstillinger nationalt og internationalt og solgt til bl.a. Statens Kunstfond. Kirstens keramiske arbejder rummer visionære, fiktive og gådefulde elementer. Hun står med sit forfinede, dybt personlige og afklarede formsprog markant i dansk nutidskunst. De keramiske værker er skabt med udgangspunkt i fund fra havet: Et forstenet søpindsvin, en spændende sten eller en eroderet østersskal. I fundene ser hun ikke kun forgængelighedens tydelige spor, hun ser også forgængelighedens skønhed, og herudfra skaber hun sine originale og tidløse værker. Kirsten har en forfinet og æstetisk formsans, og med sin suveræne tekniske formåen skaber hun værker hvor følsomme naturfortolkninger bliver som et partitur, der på forunderlig vis sammenkæder kultur og natur.

 

 

Bettina Winkelmann: (03.-18.august 2019)
Bettinas malerier er kendetegnede ved lyse, lette figurtegninger og en sensitiv brug af farver i såvel pastose som gennemskinnelige lag. Bettina er født i Lübeck og opvokset i Hamborg. Hun er uddannet på Hochschule der bildenden Künste i Kassel og på Århus Kunstakademi. De smukke rytmiske farveklange og den sensitive bearbejdning gør oplevelsen af værkerne til en behagelig og stemningsfyldt begivenhed. Her er ingen steder anvendt billige harmoniseringer eller skrigende dissonanser. Det enkelte billede domineres ofte helt af gule, mørkerøde eller forskellige blå farveholdninger. Malerierne til med udgangspunkt i et bestemt tema. En række temaer som for eksempel ”Stilleben”, ”Klangfarben”, ”Madonnaparafraser” og ”Reminiscenser fra Rom” har hver for sig og tilbagevendende givet anledning til et større antal værker. Uanset hvilket tema forekommer indholdet i de antydede motiver at være sekundært. Der er tale om musikalske kompositioner, hvor styrken og skønheden udspringer af farvernes abstrakte kvaliteter og samspil.

 

 

Karen-Lisbeth Rasmussen (se forside) & Britta Egebjerg : (05.-20. oktober 2019)
Efter uddannelse på Kolding Kunsthåndværkerskole (nu Designskolen i Kolding) har Karen-Lisbeth arbejdet på eget værksted, undervist på kunstskoler, deltaget i kreative projekter og arbejdet sammen med teglværker og arkitekter. På værkstedet er hun især optaget af at udvikle det dekorative og smukke, som glasurer og farver. Alle hendes arbejder er unika, men alligevel tydeligvis i familie.
Britta Egebjerg Brittas fotografier er stærke og enkle billeder, der byder os indenfor i en ny verden af sanset liv. Billedernes før sproglige udtryk åbner for en stærk tilsynekomst af ny indsigt. Fotografierne er et udtryk for universelle billeder, udviklet fra den hukommelse der har lagret sig gennem levet liv. Britta er autodidakt fotograf, medlem af Grafisk Værksted Vejle og tilknyttet Galleri Platz.